Ticaret; kazanç amacıyla yürütülen alım satım etkinliğidir. E-Ticaret ise; bu etkinliğin İnternet ortamından yapılmasına denir. Bu yazımızda E-Ticaret Nedir? sorusunu açıklamaya çalıştık.Günümüzde büyük küçük tüm yerel işletmeler, çağın getirilerine ayak uydurarak dijital platformlara geçiş sağlıyorlar.

E-Ticaret Siteleri

Bir elektronik cihaz üzerinden, herhangi ihtiyacınız olan ürün veya hizmeti online olarak satın aldığınız platformlardır. Pazar yeri diye tabir ettiğimiz, n11.com, sahibinden.com, gittigidiyor.com, hepsiburada.com ve e-mağaza olarak tabir ettiğimiz, defacto.com, kigili.com, renklisiparis.com gibi firmalardır.

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Hiç bir şey eskisi kadar zor değil. Günümüzde neredeyse 1 saat içinde e-ticaret sitesi sahibi olabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemelerin listesini açıklıyoruz:

  1. 1 adet domain
  2. 1 adet hosting
  3. 1 adet SSL sertifikası
  4. 1 adet e-ticaret yazılımı
  5. 1 adet sanal pos

Ücretsiz E-Ticaret

Bazı İnternet hizmet sağlayıcıları, satışlarını arttırabilmek için kendi yazılımlarını müşterilerinin kullanımına sunmakta. Buna en büyük örneği wix firmasını verebiliriz. Çok düşük fiyatlara hızlıca, kendi zevkiniz veya firmanızın kimliği doğrultusunda çevirim içi mağazanızı kurabilirsiniz.

Hazır E-Ticaret Paketleri

Herkes bilgisayardan anlamak zorunda değil. Ücretsiz paketlerde her şey hayal ettiğiniz gibi olmayabilir. Bazı istediğiniz ama yazılımınızın yetemediği durumlarda ücretli bir yazılım kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede teknik detaylar ile uğraşmadan, direk ürününüze odaklanabilirsiniz. Ülkemizde bu işi hakkı ile yapan bir çok firma bulabilirsiniz. Küçük bir arama ile bu güzide firmalara ulaşabilirsiniz.

E-Ticaret Paketleri

Genel olarak firmalar kullanım alanlarına göre yazılım paketlerini çeşitlendirmeyi tercih etmektedir. Yeni bir girişimizin ve düşük reklam bütçeniz varsa, en düşük paketleri tercih edebilirsiniz. Web sitenizi ziyaret eden kullanıcı düşük olacağı için, ekstra kaynak kullanımına ihtiyaç duymazsınız. Ama tanınma yolunda ilerleyen bir marka iseniz, muhtemelen sizleri için özel bir plan oluştururlar.

En İyi E-Ticaret Paketleri

Bu konuda size ‘Şu firma çok iyidir’ diyemeyiz. Çünkü her işletmede olduğu gibi, bir işletmeyi vezir de eden personeldir, rezil de. Sonuç olarak, yapılması istenilen olaylar bütünü belli. Ürünlerinizi İnternet ortamından, çeşitli ödeme yöntemleri kullanarak satmak istiyorsunuz. Temelde tüm hizmet sağlayıcıları bunu başarmaktadır. Burada sorun olan şey, firmadaki müşteri temsilcinizin, sizin sorununuza yaklaşım biçimi, teknik personelin sorununuzu çözüm hızı.

E-Ticaret Yazılımı

Eğer bir firmaya bağlı olmak istemiyorsanız, sizler içinde çözümler İnternet aleminde mevcut. Freelance olarak adlandırılan bağımsız yazılımcılar bir araya gelerek, çeşitli yazılım dilleri ile e-ticaret yazılımları oluşturdular. Gönüllü olarak hazırlanan bu yazılımlar tüm insanlığa ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bilgisayar ve yazılım ile haşır neşir iseniz, çok kolay kuruluma sahip olan bu e-ticaret paket yazılımlarını da kullanabilirsiniz. Bu konuda da sizleri google aramasına yönlendiriyoruz.

E-Ticaret Eğitimi

Bu çok geniş bir konu olduğu için, temel manada size nereden başlamanız gerektiğinden bahsedelim. Başında ‘e’ harfinin olduğu, bunun gerçek bir ticaret olmadığı anlamına gelmesin. Türk Ticaret Kanunu ve Türk Vergi Usulü uygun hareket etmelisiniz. “Hangi ürünü İnternet üzerinden satabilirim ve bu ürünün KDV dilimi hangisi” sorunu başlamadan önce lütfen araştırın. Kesinlik ön muhasebe hakkında bir fikriniz olsun. En zor olan kısım ise, ürünlerin fotoğraflandırılması bölümü. Bundan sonrasında ise, çorap söküğü gibi kendiliğinden gelmektedir. Ürünlerin sisteme girilmesi, girilen ürünün sosyal medyada paylaşılması. Web sitesinin internet üzerinde tanıtılması ve reklam verilmesi gibi detaylarda mevcut.

E-Ticaret Uzmanı

Buraya kadar anlattığımız her şeyi, detaylıca uygulamaya alan birey, bu unvana sahip demektir. Hem yazılım tarafında bilgili, hem ürün kategorizasyonu yapabilen, ürünlerin detaylarına hakim ve en önemlisi dijital pazarlama alanında tecrübeli bireyleri yanınızdan ayırmayın. En kolay ve en hızlı başlangıcı bu şekilde yapabilirsiniz.